Aerodrom

U Sarajevu pao Pakistanac s opremom za izradu EU-dokumenata

Kako je priopćila Granična policija BiH, u sklopu softverskih programa nalazili su se specimeni putnih isprava i dozvola boravka zemalja EU, kao i imitacije najsloženijih zaštitnih elemenata koji se nalaze na sigurnosnim dokumentima spremni za tiska
Vijesti / Crna Kronika | 31. 10. 2019. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, 30. listopada 2019. godine, lišili su slobode B.T.A. (1970.), državljanina Pakistana, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 339. KZ FBiH - pripremanje krivičnog djela.

Naime, navedenog dana B.T.A. je doputovao na Međunarodni aerodrom Sarajevo, letom iz Istanbula, gdje su policijski službenici ove jedinice prilikom granične kontrole na drugoj liniji provjera kod istog pronašli najsuvremenije softerske programe i hardversku opremu za izradu krivotvorenih dokumenata zemalja Europske unije.

Kako je priopćila Granična policija BiH, u sklopu softverskih programa nalazili su se specimeni putnih isprava i dozvola boravka zemalja EU, kao i  imitacije najsloženijih zaštitnih elemenata koji se nalaze na sigurnosnim dokumentima spremni za tiskanje.

''O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo prema čijem je nalogu  B.T.A. i lišen slobode te je 31. listopada 2019. predat ovoj instituciji na daljnje postupanje'', navela je Granična policija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close