Još jedan napad

U Sarajevu napadnuta jedna od organizatorica Povorke ponosa

Napadač je, primijetivši dvije djevojke, počeo trčati prema njima, te im prijetio i iznosio homofobne uvrede.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 04. 2019. u 09:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U petak, 26. travnja, članica Organizacijskog odbora Bh. povorke ponosa, Nera Mešinović i njezina partnerica doživjele su homofobni napad u središtu Sarajeva. Djevojke su, kako je priopćeno iz Organizacijskog odbora Bh. povorke ponosa, napadnute dok su šetale Titovom ulicom.

''Napadač je, primijetivši dvije djevojke, počeo trčati prema njima, te im prijetio i iznosio homofobne uvrede. Iako im je napadač prijetio fizičkim nasiljem, obje djevojke su prošle bez fizičkih ozljeda. Napad je odmah prijavljen policiji Kantona Sarajevo'', navodi se.

Dodaje se kako Organizacijski odbor Bh. povorke ponosa ovaj napad vidi kao posljedicu sve izraženijeg govora mržnje prema LGBTIQ osobama u bh. javnosti; retorike političara u BiH kojom se izaziva mržnja i netrpeljivost prema LGBTIQ osobama, kao i neaktivnosti policije Kantona Sarajevo u procesuiranju krivičnih djela počinjenih iz mržnje prema LGBTIQ osobama.

 


''Ovaj napad samo je jedan u nizu homofobnih napada na LGBTIQ osobe koji su se dogodili u središtu Sarajeva'', navodi se i dodaje kako snažno osuđuju ove napade i poziva policiju i Tužiteljstvo Kantona Sarajevo da odmah istraže ovo krivično djelo počinjeno iz mržnje, te procesuiraju odgovornu osobu i privedu je pravdi.

''Pozivamo i bh. političare i medije da se uzdrže od govora mržnje, kao i javnog izražavanja mišljenja i stavova koji potiču nasilje i izazivaju netrpeljivost prema LGBTIQ osobama'', navodi se u priopćenju.

Podsjećamo, nakon što je objavljen datum Bh povorke ponosa, dogodilo se nekoliko sličnih napada u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close