Od ljeta

U Neumu uhićen jedan od sudionika pucnjave na taksistu u Dubrovniku

Kriminalističkim istraživanjem je vrlo brzo nakon samog događaja utvrđen identitet osoba, odnosno utvrđeno je da se radi o dvojici muškaraca u dobi od 23 godine.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 11. 2019. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suradnjom policijskih službenika Republike Hrvatske i policijskih službenika Bosne i Hercegovine u subotu, 16. studenoga, na području Neuma u Bosni i Hercegovini, lociran je i uhićen 23-godišnji muškarac koji je u srpnju ove godine na području Dubrovnika sudjelovao u pucnjavi na 28-godišnjeg taksista.

Naime, 18. srpnja, oko 00,45 sati, na predjelu Ploče u Dubrovniku, došlo je do pucnjave iz vatrenog oružja, a kojom prilikom je teško ozlijeđen 28-godišnjak. Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad dvojice muškaraca s ozlijeđenim, a počinitelji su odmah nakon pucnjave pobjegli s mjesta događaja. Očevidom je u široj blizini mjesta događaja pronađeno odbačeno oružje kojim je počinjena pucnjava.

Kriminalističkim istraživanjem je vrlo brzo nakon samog događaja utvrđen identitet osoba, odnosno utvrđeno je da se radi o dvojici muškaraca u dobi od 23 godine od kojih je jedan s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a drugi s područja Zagreba.

Oba počinitelja su kazneno prijavljena, jedan za kazneno djelo pokušaja ubojstva, a drugi za pomaganje u ubojstvu, ali su zbog bijega bili nedostupni policiji.

Spomenuti 23-godišnjak uhićen je temeljem međunarodne tjeralice i trenutno se nalazi u istražnom centru te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj.

Drugi počinitelj je za sada nedostupan policiji i za njim se i dalje provode intenzivne mjere traganja.

Kopirati
Drag cursor here to close