Masovna grobnica

U Mostaru nova potraga za grobnicom iz proteklog rata

Stručna suradnica iz Posebnog odjela za ratne zločine nalazi se na terenu te koordinira rad osoba koje sudjeluju u ovim aktivnostima.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2019. u 15:26 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbu Suda BiH, na lokalitetu u blizini groblja Masline u Mostaru, vrši se proces ekshumacije i potrage za posmrtnim ostacima osoba iz proteklog rata'', potvrđeno je za Bljesak.info iz državnog tužiteljstva.

Kako nam je rečeno, stručna suradnica iz Posebnog odjela za ratne zločine nalazi se na terenu, koordinira rad osoba koje sudjeluju u ovim aktivnostima.

Foto: Bljesak.info / U Mostaru nova potraga za grobnicom iz proteklog rata

''Dok proces ekshumacije traje, ne možemo davati više informacija niti detalja. Kada se proces okonča, ili budu pronađeni posmrtni ostaci, moći ćemo dati više informacija'', kažu iz Tužiteljstva za Bljesak.info.

Podsjećamo, početkom rujna u Mostaru je izvršena pretraga terena u naselju Rudnik također rađena po nalogu Tužiteljstva BiH, a prema navodima svjedoka.

Glasnogovornica Instituta za nestala lica BiH Emza Fazlić rekla je kako se na Rudniku tragalo za masovnom grobnicom, pod sumnjom se da se na tom području nalaze posmrtni ostaci žrtava bošnjačke nacionalnosti iz 1993. godine. Nakon nekoliko dana pretrage terena, na Rudniku nisu pronađeni posmrtni ostaci.

 

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close