Buran dan za vatrogasce

U HNŽ-u zabilježena 23 požara

Lijepo vrijeme navelo je mnoge ljude na raščišćavanje obradivih površina pa je tako povećan i broj požara koji su se oteli kontroli.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 03. 2021. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Hercegovačko-neretvanske županije jučer su evidentirana 23 požara, stoji u priopćenju Županijskog operativnog centra civilne zaštite.

Naime, u najviše zabilježenih požara gorjela je šuma, trava i nisko raslinje. Tako je u Čitluku zabilježeno čak šest ovakvih slučajeva.

Lijepo vrijeme navelo je mnoge ljude na raščišćavanje obradivih površina pa je tako povećan i broj požara koji su se oteli kontroli.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar Petar Jurić više je puta zamolio građane da budu oprezni kad barataju s zapaljivim predmetima te da moraju biti u stalnoj suradnji s vatrogascima.

"I ovim putem molim da se ne radi s vatrom i otvorenim plamenom. Nema potrebe izazivati takve stvari. Ako se nešto nepredviđeno dogodi ili opazi, važno je odmah nazvati 123 kako bismo mogli na vrijeme reagirati i ugasiti požare. Naravno, apeliram i na pomoć ne samo prilikom gašenja već i u slučajevima kada je, recimo, potrebno pokazati put vatrogascima ili skloniti svoja vozila kako bi naša prošla dalje. Sve navedeno pospješuje naše intervencije", kazao je u ranijim intervjuima Jurić.

Kopirati
Drag cursor here to close