17.149 kutija cigareta

U Goraždu pronađene i oduzete cigarete u vrijednosti oko 90.000 KM

Tržišna vrijednost robe koju je izuzela Uprava za indirektno oporezivanje BiH iznosi oko 90.000 KM.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 03. 2019. u 17:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ulazu u Grad Goražde prilikom prometne kontrole vozila, jučer i danas pronađeno je i oduzeto 17.149 kutija cigareta, bez akcizne markice - potvrđeno iz MUP-a BPK Goražde. 

Tržišna vrijednost robe koju je izuzela Uprava za neizravno oporezivanje BiH iznosi oko 90.000 KM. 

''Prilikom kontrole saobraćaja, jučer ujutro u ulici 22 maj, policijski službenici PS Goražde i Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK izvršili su zaustavljanje putničkog motornog vozila marke Audi Q7 kojim je upravljao vozač M.D.,  iz Zvornika  kao i putničkog motornog vozila marke BMW kojim je upravljao vozač Č.Đ.,  iz Zvornika, te  kontrolom navedenih vozila u njima je pronađena visoko tarifna roba, 7.990 kutija cigareta raznih marki) bez akciznih markica. Tržišna vrijednost se procjenjuje oko 40.000 KM. O navedenom događaju upoznat je i tužitelj Tužiteljstva BiH koji je djelo kvalificirao kao azneno djelo “nedozvoljena trgovina akciznim robama” iz člana 210. KZ BiH. Dalji rad na događaju preuzeli su službenici Uprave za neizrvno oporezivanje BiH“, kazao je Emko Rizvanović, šef Ureda komesara policije MUP-a BPK Goražde. 

Po njegovim riječima i jutros na istoj lokaciji u 6.45 sati policija je zaplijenila još jednu pošiljku od 9.150 kutija cigareta koje su bile namjenjene za crno tržište, a u ovom slučaju robu je prevozio građanin Foče (RS).   

„Ova pojačana kontrola i rad na suzbijanju šverca robom koja nema akciza, rezultat je nedavne akcije koju je u suradanji s policijom realizirala Državna služba za istrage i zaštitu (SIPA) na području Istočne Bosne, te je ujedno izdala i preporuke za rad. Pojačan radi pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova BPK-a, bit će nastavljen i u narednom razdoblju“, kazao je Elvedin Hubanić, šef Odsjeka za organizirani kriminal i droge MUP-a BPK.

Kopirati
Drag cursor here to close