Na postaji Schoeneweide

U Berlinu zapaljena dvojica beskućnika

Dvojica ljudi, stari 47 i 62 godine, odvezeni su u bolnicu nakon napada koji se dogodio na postaji Schoeneweide u jugoistočnom dijelu Berlina
Vijesti / Crna Kronika | 23. 07. 2018. u 11:21 N1 / Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica beskućnika zadobila su teške opekotine nakon što ih je nepoznati napadač na berlinskoj željezničkoj postaji polio zapaljivom tekućinom i zapalio, prenosi N1.

Dvojica ljudi, stari 47 i 62 godine, odvezeni su u bolnicu nakon napada koji se dogodio na postaji Schoeneweide u jugoistočnom dijelu Berlina tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak. Njihove stvari također su zapaljene.

Policija je u ponedjeljak odbila potvrditi izvješća listova Bild i Berliner Zeitung da su na scenu stupili prolaznici i ugasili vatru aparatom za gašenje donesenim iz obližnjeg kioska s brzom hranom.

Hina piše kako motiv napada ostaje za sada nepoznat, iako su vlasti otvorile istragu pod sumnjom u pokušaj ubojstva.

Ovaj incident podsjetio je na sličan napad vatrom, izveden 2016. u Berlinu na beskućnika koji je spavao, a koji je potom dospio na naslovnice medija diljem Njemačke.

Skupina mladih ljudi pokušala je zapaliti beskućnika na postaji Schoenleinstrasse na Badnju večer, no putnici su uspjeli spriječiti da čovjek zadobije ozljede.

Glavni napadač osuđen je šest mjeseci kasnije na dvije godine i devet mjeseci zatvora, dok su njegova tri pomagača dobili svaki po osam mjeseci uvjetno.

Kopirati
Drag cursor here to close