Provale u 64 zgrade

U Austriji uhićena banda iz BiH koja je krala bicikle

Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu bande, vlasniku trgovine biciklima u Banjoj Luci, koji je robu, uglavnom bicikle, ali i alat, preprodavao dalje.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 02. 2019. u 18:59 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Austriji uhitila je pripadnike jedne bande iz Bosne i Hercegovine koja je provaljivala u podrume i uglavnom krala bicikle koji su kasnije preprodavani u Banjoj Luci, priopćila je policija savezne pokrajine Gornje Austrije.

"Dvojica državljana BiH (19 i 24) su od ljeta 2017. izvršili provale u najmanje 64 zgrade na području Gornje Austrije i otuđili robu u vrijednosti od 162.000 eura“, priopćila je policija.

Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu bande, vlasniku trgovine biciklima u Banjoj Luci, koji je robu, uglavnom bicikle, ali i alat, preprodavao dalje. On se u priopćenju navodi i kao naručitelj robe, prenosi Hina.

Bosanskohercegovački državljani su uhvaćeni na djelu i uhićeni krajem prošle godine i otada se nalaze u istražnom zatvoru. Njima se predbacuju serije provala kao dio aktivnosti organiziranog kriminala.

Na nalog državnog odvjetništva u Steyru, prije nekoliko dana je izvršen pretres trgovine i skladišta u Banjoj Luci pri čemu su pronađeni bicikli, ali i mnoštvo dijelova koji se više ne mogu povezati s biciklima registriranim u Austriji.

Kopirati
Drag cursor here to close