SIPA

U akciji kodnog naziva “Smart” oduzeta droga i oružje

Policijski službenici SIPA-e su po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili pretres stambenih objekata i pratećih prostorija, motornih vozila i osoba na tri lokacije na području grada Sarajeva.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 07. 2018. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su dana 19.7.2018. godine, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, realizirali akciju kodnog naziva “Smart” u kojoj  su dvije osobe lišene slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo iz člana  195. stava 2. ''Neovlašteni promet opojnim drogama'' Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.          

Prilikom realizacije navedene akcije policijski službenici SIPA-e su po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, izvršili  pretres stambenih objekata i pratećih prostorija, motornih vozila i osoba na tri lokacije na području grada Sarajeva, priopćeno je.          

Tom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto  oko 4,3 kg grumenasto-kristalne materije,   koja ima morfološke karakteristike opojne droge „metamfetamin“ (speed),  280 komada tableta,  koje svojim izgledom asocira na  opojnu drogu „amfetamin“ (extasy), digitalna vaga,  dvije automatske puške sa pripadajućim okvirom i 123 komada metaka cal. 7,62 mm. i jedan mobilni telefon. Privremeno oduzeti predmeti će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.                   

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada nad osobama lišenim slobode, koja su u skladu sa odredbama Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predana postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje. 

Kopirati
Drag cursor here to close