Bosanska Gradiška

U akciji ''Balkan Triger II'' pronađen laboratorij za drogu, puške i eksplozivne naprave

Vijesti / Crna Kronika | 07. 04. 2017. u 07:53 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Bosanskoj Gradišci uhitila je muškarca inicijala P.S. (1967.) te pronašla oružje i improvizirani laboratorij za proizvodnju opojne droge ''skunk''.

Tijekom akcije kodnog naziva ''Balkan Trigger II'', koja je rezultat višemjesečne istrage, vođene pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi P.S.

Pronađene su vojne puške, ručne bombe, eksplozivne naprave, više od 850 komada streljiva različitog kalibra. Također, pronađena je improvizirani laboratorij za proizvodnju opojne droge ''skunk'', s UV svjetiljkama, saksije sa zelenom biljnom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga za precizno mjerenje i više mobilnih telefona.

Policijski službenici su ispitali P.S. zbog sumnje da je izvršio kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena prozvodnja i promet oružja ili eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeni proizvodio opojnu drogu koju je zatim namjeravao distribuirati korisnicina na području općine Gradiška.

O svim činjenicama upoznat je dežurni okružni javni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio da se P.S., nakon ispitivanja pusti na slobodu i da se nastavi s poduzimanjem potrebnih mjera i radnji s ciljem dokumentiranja spomenutih kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close