Široki Brijeg

Tužiteljstvo ŽZH obustavlja istragu u slučaju Soldo

Nakon dvije godine obustavlja se istraga u slučaju 'misteriozno' pretučenog Mile Solde
Vijesti / Crna Kronika | 02. 01. 2019. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info neslužbeno doznaje iz povjerljivih izvora da će Tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) obustaviti istragu u slučaju Soldo.

Iz Tužiteljstva ŽZH nisu imali službenih komentara.

Podsjetimo, tada maloljetni Mile Soldo je s ozljedama lica i glave završio u bolnici u noći s 8. na 9. listopada 2016. godine kada je zadobio teške ozljede na rođendanskoj zabavi.

Međutim, kako je ozlijeđen, do danas nije utvrđeno.  Prema prvim neslužbenim informacijama koje su danima kružile u Širokom Brijegu, maloljetnika je brutalno pretukla grupa mladića, pripadnika tzv. zlatne mladeži, odnosno sinovi lokalnih tajkuna.

Prema drugoj verziji priče, Soldi je na glavu pao željezni gol i tako je zadobio ozljede lica. Svjedoka ni jednog niti drugog nije bilo, a ni sam Soldo se ne sjeća što se zapravo dogodilo. Nakon što je vijest o događaju plasirana u javnost, u Širokom Brijegu se digla poprilična buka u vezi slučaja i "šutnje" MUP-a ZHŽ o ovom slučaju.

Vrhunac su bili prosvjedi, koji su održani na gradskom trgu u Širokom Brijegu 25. studenog 2016. godine. Tada je javnost tražila ostavke odgovornih i hitno rješenje slučaja.

''U razdoblju od kada je Tužiteljstvo ZHŽ zaprimilo predmet, poduzete su sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih za ozlijeđivanje tada maloljetnog Solde. Saslušan je ukupno 121 svjedok. Od tog broja u Tužiteljstvu ZHŽ saslušana su 72 svjedoka (između ostalih i svi policajci PU Široki Brijeg (14), svi uposlenici SKB Mostar i SKB CUM Mostar (23); od toga devet liječnika i 14 medicinskih sestara, odnosno medicinskih tehničara, uposlenici DZ Široki Brijeg, koji su na bilo koji način bili involvirani u ovaj događaj, bez iznimke. Saslušan je i Mile Soldo i njegovi roditelji'', kazao je početkom prošle godine za Faktor Josip Aničić, službenik za odnose s javnošću Tužiteljstva ZHŽ.

Prikupljen je i veliki broj materijalnih dokaza, te su obavljena mnogobrojna vještačenja.

''Vještačenja su se odnosila na utvrđivanje sadržaja izuzetih mobilnih uređaja, utvrđivanja prisustva alkohola u krvi, utvrđivanje prisustva opojnih droga, lijekova, utvrđivanje vrste i težine svake pojedine tjelesne ozljede, mehanizam i način nastanka tjelesnih ozljeda, utvrđivanje sposobnosti sjećanja i rekonstruiranja samoga događaja, da li je štetni događaj u kojem je Mile Soldo zadobio tjelesne ozljede mogao izazvati amneziju kod njega, utvrđivanje postojanja eventualno psiholoških posljedice zbog događaja s rođendanske zabave, utvrđivanje prisustva krvi na predmetima izuzetim s lica mjesta, kao i na predmetima izuzetim od Solde, izuzimanje uzoraka brisa bukalne sluznice i utvrđivanje DNK profila osoba te komparacija s tragovima izdvojenim s izuzetih predmeta'', precizirao je tada Aničić.

Usprkos svemu, u protekloj godini, nisu uspjeli dobiti jasnu sliku o onome što se dogodilo kritične večeri. 

Kopirati
Drag cursor here to close