Dostavite informacije ili dokaze

Tužiteljstvo ŽZH moli građane za pomoć oko ubojstva Lane Bijedić i jamči zaštitu

Građanima se jamči zaštita u skladu sa Zakonom o zaštiti svjedoka pod prijetnjom i ugroženih svjedoka.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 10. 2019. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke poziva sve građane koji imaju bilo kakve informacije ili dokaze o aktu nasilja počinjenom prema Lane Bijedić (19) iz Mostar da iste dostave ovom Tužiteljstvu ili Upravi policije MUP-a ŽZH na telefonski broj: 039/830-808.

''Uvjerenja smo da ćemo zajedno s vama građanima i policijskim agencijama u BiH razriješiti smrt 19-godišnjakinje čije je beživotno tijelo pronađeno 6. listopada 2019. godine u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog'', navode iz Tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Građanima se jamči zaštita u skladu sa Zakonom o zaštiti svjedoka pod prijetnjom i ugroženih svjedoka.

''Sve policijske agencije Federalna uprava policije, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH i HNŽ, kao i ronioci iz Tuzle uključeni su u istragu ubojstva Lane Bijedić'', potvrdio je ranije tijekom četvrtka za Bljesak.info Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Podsjećamo, tijekom četvrtka su pojedini mediji objavili da je navodno uhićen ubojica Lane Bijedić, no iz Tužiteljstva ŽZH su za Bljesak.info tu informaciju demantirali.

Naime, prema preliminarnim rezultatima obdukcije, na beživotnom tijelu L.B. pronađeni su tragovi više udaraca, posebno u predjelu glave. Također, kako je ranije potvrđeno iz Tužiteljstva ŽZH na vratu su pronađeni tragovi nalik onima koji nastaju uslijed gušenja.

Tijelo Lane Bijedić nakon ubojstva je bačeno u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci na skrovitom mjestu, točno ispod vijadukta autoputa.  Obdukcija je urađena u gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru.

Podsjećamo, tijelo je u rijeci ugledao ribar, koji je obavijestio policiju, a nastradalu su iz rijeke izvukli pripadnici Gorske službe spašavanje iz Ljubuškog i Čitluka.

Za sada nema nikakvih tragova koji bi mogli dovesti do ubojice. Na Gradskom groblju Sutina u Mostaru, u četvrtak 10. listopada, održan je posljednji ispraćaj ubijene djevojke Lane Bijedić, dok će sprovod bit obavljen u petak u Beogradu.

Kopirati
Drag cursor here to close