Mutna posla

Tužiteljstvo spriječilo pranje novca preko maski

Aktivnosti se odnose na sumnju u prijevaru prilikom nabave zaštitnih maski za jedno poduzeće iz Slovenije.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 04. 2020. u 10:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, zajedno sa policijskim djelatnicima SIPA-e, poduzeli su aktivnosti u koordinaciji s kolegama iz Slovenije, kako bi se spriječilo moguće pranje novca, povezano s nabavom zaštitnih maski za poduzeće iz Slovenije.

Tužiteljstvo BiH, zajedno s partnerskim institucijama iz Slovenije, sudjelovalo je u međunarodnoj operaciji u okviru koje su u BiH privremeno oduzeta sredstva u iznosu većem od pola milijuna KM.

Aktivnosti se odnose na sumnju u prijevaru prilikom nabave zaštitnih maski za jedno poduzeće iz Slovenije, u kojem su sudjelovali i određeni državljani i poduzeća iz BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Zbog sumnje u nezakonite aktivnosti, zatražena je suradnja institucija BiH, te su na prijedlog Tužiteljstva BiH i naredbu Suda BiH policijski djelatnici SIPA-e poduzeli određene aktivnosti na prikupljanju dokaza i blokadi određenih novčanih sredstava.

Oduzeta je određena dokumentacija od četiri pravne i dvije fizičke osobe, zbog sumnje u kazneno djelo pranja novca u iznosu od 586.749 KM.

Istraga u ovoj međunarodnoj operaciji se nastavlja, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close