Prebacili lopticu

Tužiteljstvo BiH 'pere ruke' od slučaja nestanka generala Savčića

Tužiteljstvo se priopćenjem obratilo nakon više upita vezanih za predmet protiv optuženog Milomira Savčića zbog krivičnog djela genocid iz Krivičnog zakona BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 08. 2021. u 15:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine odbacilo je navode o njihovoj odgovornosti jer Sud BiH nakon održanog ročišta nije izdao naredbu Sudskoj policiji za zadržavanje optuženog Milomira Savčića.

Kako su naveli u priopćenju, Sud BiH potrebno je kontaktirati jer po donošenju odluke nije osigurao izvršenje rješenja o određivanju pritvora koje je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zaprimilo istog dana.

Tužiteljstvo se priopćenjem obratilo nakon više upita vezanih za predmet protiv optuženog Milomira Savčića zbog krivičnog djela genocid iz Krivičnog zakona BiH.

Napomenuli su kako je Tužiteljstvo BiH 2. kolovoza podnijelo prijedlog Sudu BiH za određivanje pritvora prema optuženom zbog kršenja mjere zabrane komuniciranja s printanim i elektronskim medijima koja mu je bila određena rješenjem Suda.

Postupajući tužiteljstva je u prijedlogu i na ročištu, koje je na Sudu BiH održano 9. kolovoza u prisutnosti optuženog Milomira Savčić i njegovog branitelja, detaljno objasnio razloge za određivanje pritvora.

"Nakon završenog ročišta Sud je upoznao prisutne stranke da će o odluci po prijedlogu biti naknadno obaviještene te je s tim u vezi za sve dalje informacije potrebno obratiti se Sudu BiH ", priopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Trenutno nije poznato gdje se nalazi bivši general 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom stožeru tadašnje Vojske Republike Srpske Milomir Savčić protiv kojeg se u Sudu BiH vodi postupak zbog genocida u Srebrenici.

On se optužnicom tereti da je planirao, zapovijedao i nadzirao aktivnosti pripadnika puka, koji je bio u njegovom sastavu, prilikom zarobljavanja i ubojstva više stotina muškaraca bošnjačke nacionalnosti na više lokacija na području Nove Kasabe.

Kopirati
Drag cursor here to close