Vrhovni sud

Tužitelja od psovki spasila policija

Vijesti / Crna Kronika | 23. 04. 2019. u 11:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Vijeća Vrhovnog suda FBiH u vezi krivičnog predmeta ''Ljubo Seferović i dr.'', a povodom žalbe Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, koju je zastupalo Federalno tužiteljstvo FBiH, federalni tužitelj Vlado Mišković je na najvulgarniji način bio izložen uvredama i psovkama upućenih od punomoćnika oštećenih, Ifeta Ferageta i oštećenog Murisa Memića,  kao i drugih prisutnih u sudnici, navelo je federalno Tužiteljstvo.

''Psovke i uvrede uslijedile su nakon obraćanja tužitelja Vijeću Vrhovnog suda FBiH, a intenzivno su se nastavile nakon završetka sjednice, zbog čega su intervenirali i pripadnici Sudske policije FBiH, koji su tužitelja izveli na sporedni ulaz. Federalno tužiteljstvo FBiH smatra današnje ponašanje prisutnih potpuno neprikladno i neprihvatljivo, jer se na taj način vrijeđa dignitet tužitelja'', priopćeno je.

Navodi se kako ''ovakvi nemili događaji dodatno otežavaju rad tužiteljstva i već složene okolnosti koje se vežu za ovaj predmet''.

Feraget negira da je vrijeđao tužitelja

''Radi objektivnog informiranja javnosti molim da objavite moj demanti netočnih navoda u priopćenju Tužiteljstva FBiH koje ste objavili jer je točno da sam tužitelju Miškoviću rekao ''ovo je sramota tužioče'' i njemu nisam upućivao bilo kakve uvrede ili psovke, navodi se u reagiranju odvjetnika Ifeta Ferageta. 

''Kao odvjetnik smatram da je sramota da federalni tužitelj s 40 godina iskustva pokušava potpuno netočnom interpretacijom dokaza dezavuirati Vrhovni sud, a pri tome još grubo vrijeđa i osjećaje prisutnog oca i sestre ubijenog Dženana Memića svojim potpuno proizvoljnim i na dokazima neutemeljenim zaključcima. Ovakvo ponašanje je suprotno obvezi tužitelja da procjenu činjenica vrši barem kao prosječno inteligentan čovjek a da ne govorim da je stvarna obaveza tužitelja da promovira visoke standarde tužiteljskog ponašanja radi jačanja povjerenja javnosti u pravosuđe'', pojašnjava Feraget.

Kopirati
Drag cursor here to close