Mještanin teško ozlijeđen

Objavljena i snimka - Tučnjava mještana i migranata u Bihaću

BiH državljanin teško ozlijeđen
Vijesti / Crna Kronika | 10. 02. 2021. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh mediji objavili je da su građani danas na društvenim mrežama objavili snimak premlaćivanja migranata u Bihaću.

Na snimku, koji mi nećemo objaviti zbog izrazito uznemirujućih scena napada, te eksplicitnog rječnika i prijetnji, vidi se više osoba, vjerojatno bh. državljana, kako uz prijetnje na našem i engleskom jeziku, zvjerski udaraju migrante, rukama, nogama, palicama...

Sve je snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama.

"Jučer smo dobili prijavu u 14 i 20 minuta iz Doma zdravlja u Bihaću, koji su prijavili da se kod njih nalaze dva strana državljana koji imaju povrede. Radilo se o licima 17 i 26 godina iz Pakistana. Premješteni su u kantonalnu bolnicu gdje su im konstatirane teže tjelesne povrede. Nakanadno se obratilo još jedno lice, strani državljanin iz Pakisatana, kojem su također dijagnosticirane teže tjelesne povrede", rekao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić za portal "Radiosarajevo.ba".

Jedan bh. državljanin rođen 1986. godine, iz Bihaća, uhapšen je i ispitan o okolnostima ovog događaja.

"Sada se pojavio i snimak, gdje se analizira i utvrđuje identiet ostalih lica. Prema do sada prikupljenim podacima, ovaj događaj se veže za dešavanja od 7. veljače u 3 sata ujutro. Kada je došlo do tuče između pet bh. državljana i najmanje 4 ili 5 migranta, u kojima je jedan bh. državljanin, 24-godišnjak zadobio teške tjelsne povrede", kazao je Šiljdedić.

Kako piše portal "Istraga.ba", na snimku se vidi najmanje pet osoba kako šakama, nogama i palicama tuku dvojicu migranata koji mole za pomoć.

"Vi ćete tući našu djecu", govori muškarac dok mobitelom snima kako za kosu drži migranta koji leži na zemlji i moli za pomoć.

Na snimku se vidi kako isti muškarac udara nogom u lice migranta koji leži na zemlji, dok na drugoj strani dvojica muškaraca palicom i nogama udaraju drugog migranta, prenose Nezavisne.

Avaz je ranije pisao da se u noći sa subote na nedjelju, oko 3 sata ujutro, dogodila tučnjava grupe migranata i mještana u bihaćkom naselju Založje.

''Patrola je izašla na lice mjesta, nisu pronađene osobe, ali su zatekli razbacane stvari. U međuvremenu smo dobili i poziv iz bolnice da imaju jednu osobu s teškim tjelesnim ozljedama, 24-godišnjeg državljanina BiH'', kazao je ranije za Avaz Šiljdedić.

Policija je operativnim radom na terenu, kako kaže, utvrdila da su još četiri državljanina BiH sudjelovala u tučnjavi.

''U svojim izjava su rekli da je u tučnjavi sudjelovalo i 4-5 migranata. Nismo pronašli te migrante. Provodimo istragu koju je naložilo Tužiteljstvo jer je riječ o kaznenom djelu nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Što je prethodilo incidentu, predmet je istrage i utvrđuje se'', kazao je Šiljdedić. 

Kopirati
Drag cursor here to close