Uskok

Trojica pod istragom zbog krijumčarenja migranata iz BiH

Nakon policijske prijave Uskok je pokrenuo istragu zbog sumnje da su se okrivljenici, "na području Hrvatske, povezali u zajedničko djelovanja radi pribavljanja nepripadne imovinske koristi prebacivanjem većeg broja stranih državljana iz BiH u HR''
Vijesti / Crna Kronika | 13. 09. 2018. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskok i dvije policijske uprave su kroz operativnu akciju kodnog naziva Klek trojicu hrvatskih državljana i više nepoznatih osoba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine osumnjičili za krijumčarenje migranata iz BiH, doznaje Hina u policiji i tužiteljstvu. 

Nakon policijske prijave Uskok je pokrenuo istragu zbog sumnje da su se okrivljenici, od 30. svibnja do 4. lipnja 2018., "na području Hrvatske, povezali u zajedničko djelovanja radi pribavljanja nepripadne imovinske koristi prebacivanjem većeg broja stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku". 

Prvookrivljeni je sa zasad nepoznatom osobom u BiH, "za određeni novčani iznos, dogovorio prebacivanje većeg broja stranih državljana preko bosanskohercegovačko-hrvatske granice koje su potom preuzimali okrivljenici i prevozili ih do Zagreba. Na opisani je način u najmanje dva navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebačeno najmanje 19 stranih državljana, za što su okrivljenici primili određeni novčani iznos koji su, sukladno dogovoru, međusobno podijeli", izvijestio je Uskok. 

Policija je izvijestila da u akciji Klek sumnjiči 46-godišnjaka da je organizirao i vodio zločinačko udruženje radi ostvarivanja nepripadne imovinske koristi. U skupinu je, navodno, uključio hrvatske državljane stare 40 i 23 godine te više nepoznatih osoba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.   

Trojica osumnjičenih uhićeni su u srijedu, a Hina doznaje da su sva trojica iz Općine Rakovica. Predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, a Uskoku je podnijeta kaznena prijava za zapisnicima o pretresu. 

U pretresu vozila, domova i drugih prostorija osumnjičenih zaplijenjena su tri mobitela, više SIM kartica operatera Hrvatske i Bosne i Hercegovine, jedna ručna bomba M-75, oko jedan kilogram privrednog eksploziva i više od 500 komada raznog streljiva te 1.299 kuna, prenosi Hina.


Kopirati
Drag cursor here to close