Granične kontrole

Tri Kineza sa krivotvorenim dokumentima pokušali ući u BiH

Dokumente na uvid su dali državljani Narodne Republike Kine koji su u Međunarodnu zračnu luku Sarajevo stigli letom iz Istanbula.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 08. 2018. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Zračna luka Sarajevo u četvrtak su oduzeli tri putne isprave Narodne Republike Kine nakon što su prilikom kontrole putnih isprava uočili da su krivotvorene, priopćeno je iz Granične policije (GP BiH).

Dokumente na uvid su dali državljani Narodne Republike Kine koji su u Međunarodnu zračnu luku Sarajevo stigli letom iz Istanbula.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo ''krivotvorenje isprave'', o događaju je obaviješten tužitelj Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije. S obzirom na to da su, kako stoji u prioćenju GP BiH, zatražili međunarodnu zaštitu – azil svi su predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje.

Isti dan je na sarajevskoj Zračnoj luci na letu iz Istanbula slobode lišen A.H. (1989.), državljanin Bosne i Hercegovine kada je tijekom graničnih provjera ustanovljeno je da ga potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog kaznenog djela ''posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga''.

Službenici JGP Zračna luka Sarajevo A.H. predali su službenicima Odjela sudske policije sudova Županije Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close