Ubojstvo

Tri 12-godišnjaka zapalila dva beskućnika, jedan preminuo

Vijesti / Crna Kronika | 14. 12. 2016. u 21:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Novom Sadu identificirala je trojicu 12-godišnjaka koji su osumnjičeni da su u utorak, oko 4 ujutro, zapalili dvojicu beskućnika, od kojih je jedan preminuo, prenosi 021.rs.

Prema navodima izvora 021.rs u policiji, maloljetnici su u dvorištu na Bulevaru oslobođenja 21 u Novom Sadu zapalili karton oko dušeka na kojem je ležao 64-ogodišnji beskućnik Dragutin T.

Vatra je zahvatila njegovu odjeću, a od zadobivenih ozljeda je i pored prebacivanja u Urgentni centar, preminuo poslije nekoliko sati. Drugi beskućnik Zoran T. (66) lakše je ozlijeđen.

Policija je brzo identificirala osumnjičene i u prisustvu roditelja, kao i radnika Centra za socijalni rad sa njima je obavljen razgovor. Policija će podnijeti kaznenu prijavu tužiteljstvu, ali će ona vjerojatno biti odmah i odbačena, jer se radi o osobama koje po zakonu nisu kazneno odgovorne.

Kako se neslužbeno saznaje, dječak koji je upaljačem zapalio novine i bacio ih rekao je u policiji da ne zna zašto je to uradio. "Nismo htjeli da netko umre. Kad smo vidjeli plamen, uplašili smo se i pobjegli", naveo je dječak.

Preminuli čovjek bio je umirovljenik i do prije dve godine bio je trajno smješten u Domu u Futogu, ali je odatle samovoljno otišao. "Nije želio da se vrati, iako se stručni tim trudio da ga uvjeri da ostane", kaže Anđelka Barać, rukovoditeljica Prihvatilišta.

Kopirati
Drag cursor here to close