I pao...

Trebinjac sredio kombi za šverc

Prilikom detaljne kontrole, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, otkrili su da je unutrašnjost motornog vozila potpuno preuređena.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 11. 2020. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic u mjestu Raštelica, pronašli su a potom i oduzeli veću količinu cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama UNO.

Kako je priopćeno iz Uprave, ukupno 8.210 paklica cigareta, tržišne vrijednosti 41.050 KM, bilo je sakriveno u potpuno preuređenom kombiju koji je služio za krijumčarenje akcizne robe.

Foto: UNO BiH / 

Prilikom detaljne kontrole, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Sarajevo, otkrili su da je unutrašnjost motornog vozila potpuno preuređena na način da je stvoren prostor koji je služio za krijumčarenje cigareta.

Foto: UNO BiH / 


Nakon detaljnog pregleda otkriveno je 8.210 paklica cigareta koje su bile namijenjene crnom tržištu u BiH, jer iste nisu bile obilježene akciznim markicama UNO.

Foto: UNO BiH / 

Ova akcija provedena je u skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u cilju sprječavanja nelegalnog prometa duhana i duhanskih prerađevina.

U aktivnostima na terenu korištena je specijalistička oprema za otkrivanje skrivenih pregrada za šverc roba, koju je Upravi donirala Vlada SAD-a.

 

Kopirati
Drag cursor here to close