Stara fora

Tona kokaina trebala doći u BiH

Sa tri palete su uzete pošiljke kokaina, a na četvrtoj je ostavljen jedan paket od kilogram kokaina.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 02. 2020. u 21:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanska policija je u međunarodnoj akciji zaplijenila više od tone kokaina porijeklom iz Kolumbije, čija se ulična vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura. Droga je trebala biti dopremljena u Sarajevo, piše Oslobođenje.

Kontejneri

U okviru ove akcije na području BiH, pripadnici SIPA su uhitili dvije osobe, saslušali više svjedoka, te pretresli više osoba, objekata i dva kamiona.

Talijanska policija je na svom području, u jednoj luci, otkrila da je dopremljeno više kontejnera te da se u jednom od njih nalazi oko tona kokaina. Inspektori su krišom ušli u jedan kontejner i pregledali ga. Na četiri palete otkrili su da se među pošiljkama banana nalazi 970 paketa kokaina ukupne težine 1.128 kg.

Sa tri palete su uzeli pošiljke kokaina, a na četvrtoj su ostavili jedan paket od kilogram kokaina. Kontejnere su opet zapečatili i u njima sakrili opremu za praćenje. Potom su pratili gdje će biti transportirana pošiljka i tko će je preuzeti.

Kontejneri s bananama i drogom su transportirani brodom u luku Bar u Crnoj Gori, gdje ih je preuzela jedna crnogorska tvrtka. Potom je po pošiljku došlo šest kamiona, od kojih su dva bila iz BiH. Tri palete sa bananama, sa kojih je bio uklonjen kokain, natovarene su u kamione koji su trebali da isporuče robu u Sarajevo.

Roba

Jedna paleta s bananama i kilogramom kokaina prevezena je u Sjevernu Makedoniju koju su preuzeli radnici Kompanije Baneks iz Skoplja. Ubrzo je policija upala u skladište te tvrtke te uhitila J. K, vozača kamiona, S. E, vlasnika tvrtke i krajnjeg primatelja robe, te H. E. i R. I. koji su zatečeni u skladištu tijekom istovara robe.

Početne provjere pokazuju da je samo Kompanija Baneks prethodno uvozila voće u 120 navrata, uglavnom iz Kolumbije i Ekvadora. Je li tom prilikom uz banane dopremljen i kokain, nije poznato.

Kopirati
Drag cursor here to close