Izgubio nogu

Tomić otkrio detalje borbe s medvjedom: Osjetio sam kako me kida

Tomić se spasio od divlje životinje, ali je nastradao – otkinuti su mu lijevo stopalo i dio potkoljenice.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 08. 2019. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Krenuo sam predvečer na njivu. Da obiđem žito. Skroz pred šumu. Odjednom se medvjed našao preda mnom. Skočio je i oborio me. Nisam stigao ni okrenuti se, niti pozvati pomoć'', ovako počinje svoju priču za Dnevni avaz Novo Tomić iz sela Selačka kod Kotor-Varoši, kojeg je prije tri dana napao medvjed. 

Tomić se spasio od divlje životinje, ali je nastradao – otkinuti su mu lijevo stopalo i dio potkoljenice.  Tomić se nalazi na liječenju u UKC RS u Banja Luci.

On za Avaz priča da je bio naoružan, ali da nije uspio odmah pucati na zvijer.

''Išao sam provjeriti tko mi uništava zob. Kotor-Varoš je poznat po medvjedima, ali nisam mislio da će mi se ovo dogoditi, jer nikad nisam sreo nijednog. Osjetio sam da me ujeda i trga. Bol je bila užasna'', kaže Tomić.

Dodaje da je medvjed bio ogroman i da je vagao više od 250 kilograma. Kao da se planina srušila na njega.

''U padu mi je ispao i telefon, pa nisam mogao pozvati nikoga. Uspio sam se nakon kraće borbe dočepati pištolja i opaliti. Medvjed je kasnije iskrvario nasmrt'', priča Tomić.

Dio noge mu je amputiran i liječnici ne dopuštaju novinarima da s njim razgovaraju u bolničkoj sobi ili da ga fotografiraju. Boje se, kaže Tomić, infekcije.

Kopirati
Drag cursor here to close