Imena

Tko su narkodileri uhićeni u akciji ''Jug''

Tužiteljstvo BiH objavilo imena narkodilera uhićenih u akciji "Jug"
Vijesti / Crna Kronika | 23. 12. 2020. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za ukupno osam osumnjičenih uhićenih u akciji pripadnika SIPA-e kodnog naziva "Jug".

Pritvor je zatražen za Refika Hasanovića (50) iz Sarajeva,  Mirzu Hodžića (32) iz Doboja, Muhameda Mudrova (34) iz Doboja te  Enesa Kantića (38), Almira Ahmića (35), Alena Dugalića (31) iz Tešnja, kao i za Adnana Dizdarevića (39) iz Zenice i Nedima Bukvića (34) iz Doboja, piše Avaz.ba

Njihovo uhićenje rezultat je višemjesečne temeljne istrage koju je provodilo Tužilaštvo BiH u suradnji sa SIPA-om, a navedene osobe su pod istragom zbog kaznenog djela neovlašteni promet opojnim drogama.

U okviru istrage utvrđeno je da je tijekom 2020. godine prvoosumnjičeni organizirao grupu ljudi na području BiH, a kojoj su kao pripadnici pristupili i ostali osumnjičeni, a koja je organizirana radi neovlaštenog međunarodnog prijenosa i prodaje opojnih droga “Kanabis-Skank“ i „Spid“ s područja Albanije na područje BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close