Akcija

Tko je iz BiH u Austriju prebacio vrlo razorni eksploziv?

Tužiteljstvo BiH precizira kako se istraga odnosi na krijumčarenje oko 4,5 kilograma razornog eksploziva Nitropent, zajedno sa štapinima i mehanizmima za daljinsko aktiviranje…
Vijesti / Crna Kronika | 11. 05. 2021. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, realizira se opsežna akcija na području Banja Luke, u kojoj sudjeluju policijski djelatnici MUP-a RS, a istražitelj Tužiteljstva BiH nalazi se na terenu gdje koordinira aktivnosti'', priopćeno je iz državnog tužiteljstva koje navodi kako se radi o akciji u borbi protiv neovlaštenog međunarodnog prometa oružja i eksploziva.

Operacija se, kako je navedeno, realizira u suradnji s partnerskim institucijama Republike Austrije, a odnosi se na krijumčarenje veće količine, od oko 4,5 kilograma vrlo razornog eksploziva s područja BiH u Republiku Austriju.

''Radi se o aktivnostima koje se realiziraju u suradnji s partnerskim institucijama Republike Austrije, a odnose se na procesuiranje kaznenih djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa  oružja i vojne opreme i neovlaštenog prometa opojnih droga. Na području Banja Luke, meta operacije je jedan osumnjičeni a pretresi se vrše na ukupno dvije lokacije. Tijekom pretresa pronađeni su dokazni materijali bitni za postupak'', navedeno je.

Tužiteljstvo BiH precizira kako se istraga odnosi na krijumčarenje oko 4,5 kilograma razornog eksploziva Nitropent, zajedno sa štapinima i mehanizmima za daljinsko aktiviranje, uključujući daljinske i sabotažne upaljače, koji se često koristi u izvršenjima terorističkih akata i kriminogenih aktivnosti.

Eksploziv je prokrijumčaren u Austriju, gdje je jedna osoba procesuirana i osuđena na višegodišnju kaznu zatvora, a aktivnosti u BiH odnose se na osobu koja je sudjelovala u nabavci, skrivanju i krijumčarenju eksploziva iz Bosne i Hercegovine prema R Austriji.

Također, izvršeno je krijumčarenje i manje količine opojne droge.

Kopirati
Drag cursor here to close