Pronađen ubojica

Tijana Jurić pronađena mrtva: Ubojica sve priznao i ne kaje se

Vijesti / Crna Kronika | 07. 08. 2014. u 06:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP Srbije pronašao je tijelo nestale petnaestogodišnjakinje iz Subotice Tijane Jurić (15), a osoba osumnjičena za njezinu otmicu i ubojstvo je uhićena, objavii su mediji u Srbiji.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je kako je ubojica mesar Dragan Đurić iz Surčina.

Ministar je na konferenciji za novinare rekao da je monstrum Đurić (1980.) priveden, da je zločin priznao i da je policiju odveo do mjesta na kojem je zakopao žrtvu, desetak kilometra od Sombora.

Stefanović je rekao da Đurić nije pokazao ni trunku kajanja za ovaj monstruozni zločin i da očekuje da će on dobiti najtežu kaznu.

Ministar je kazao i da mu je žao što je u Srbiji ukinuta smrtna kazna i da je očito da ovaj slučaj govori da "mi još nismo spremni za praćenje tekovina EU"

Za teško ubojstvo Tijane Jurić (15) počinitelju prijeti kazna zatvora od 30 do 40 godina s obzirom da je u Srbiji, kao i u drugim europskim državama ukinuta smrtna kazna.

Pretpostavlja se da je djevojčica ubijena iste noći kada je oteta, a njezino tijelo je zakopano nedaleko od Sombora, na mjestu koje nije naseljeno.

Kako piše Blic, osumnjičeni je uhićen u srijedu oko 22 sata, a do njega se došlo nakon saslušanja više stotina osoba koje su ispitivane povodom nestanka.

Tijana je boravila kod bake i djeda u Bajmoku tijekom raspusta, a nestala je 26. srpnja nešto iza ponoći.

Te kobne noći ona se odvojila od prijatelja s kojima se vraćala kući poslije nogometnog turnira, i odlučila poći nazad do Sportskog centra kako bi vratila posuđenu majicu.

Čitav put kojim se kretala je gusto naseljen i osvetljen. Pretpostavlja se da joj se trag izgubio na dijelu puta pored isušenog kanala, koji je jedini neosvetljen, i na kojem je pronađena i njezina patika.

Kopirati
Drag cursor here to close