Udario je automobil

Blagaj: Teško ozlijeđena djevojčica kod škole

Teško je ozlijeđena jedanaestogodišnja pješakinja.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 09. 2021. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedanaestogodišnja djevojčica zadobila je teške tjelesne ozljede nakon što ju je udario automobil kod škole.

Naime kako se navodi u biltenu MUP-a HNŽ-a prometna nesreća se dogodila u ponedjeljak u 10.20, kod OŠ Blagaj.

''U nesreći su sudjelovali N.P. (1947.) iz Stoca s vozilom marke Hyundai i pješakinja I.B. (2010.) koja je zadobila teške tjelesne ozlijede'', navedeno je na stranicama MUP-a, gdje se dodaje da je izvršen očevid te da je s događajem upoznat nadležni tužitelj.

Inače, s početkom školske godine najavljene su pojačane policijske kontrole oko škola, koje bi upozopravale i kažnjavale vozače koji ne voze sukladno propisima, u Blagaju čini se 'intenzivnije preventivne mjere', ako ih je bilo, nisu puno postigle.

Podsjetimo, MUP HNŽ-a je povodom početka školske godine 2021./22. u osnovnim i srednjim školama poslalo priopćenje u kojem stavlja naglasak na povećanje sigurnosti cestovnog prometa i podizanja prometne kulture svih građana.

U cilju stvaranje što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, policijske uprave i policijske stanice MUP-a HNŽ osiguravaju intenzivnije preventivne mjere u blizini škola, naveli su iz policije početkom nove školske godine.

Valja napomenuti još i da su djeca izrazito nesigurna na svim prometnicama, zbog brojnih radova koji su promijenili smjerove kretanaj vozila, kopanja oko škola, ali i neobilježavanja vertikalne prometne signalizacije na kojima bi djeca trebala prelaziti cestu.


Kopirati
Drag cursor here to close