Sudije i suci

Tegeltija: Zahtjev za ostavku je besmislen

Udruženje sudaca Federacije BiH pozvalo je Tegeltiju da podnese ostavku zbog inicijative koja se odnosi na provjere ratne prošlosti sudaca.
Vijesti / Crna Kronika | 07. 11. 2017. u 12:13 BIRN Justice Report

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija 

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija izjavio je da je poziv Udruženja sudaca Federacije BiH da podnese ostavku bespredmetan i besmislen.

On je naglasio da je Udruženje sudaca Republike Srpske dalo punu podršku zaključcima VSTV-a, međutim, kako to priopćenje nije komentirao, kazao je da neće komentirati ni priopćenje Udruženja sudaca Federacije BiH.

''Ono što želim naglasiti jeste da sam izabran glasovima sudaca svih osnovnih, okružnih, okružnih privrednih i Višeg privrednog suda Republike Srpske, dok sam za predsjednika VSTV-a izabran većinom glasova. Prema tome, moja izborna baza za članstvo su suci sudova u Republici Srpskoj koji su ujedno dali punu podršku zaključcima. S druge strane, ista većina članova VSTV-a koja me izabrala za predsjednika, je ona većina članova VSTV-a iz cijele BiH koja je podržala zaključke'', naglasio je Tegeltija.

Snažno podržavam pravo na drugačije mišljenje i pozdravljam svaki otvoreni vid komunikacije, dodaje Tegeltija.

''Samim time, a s obzirom na prirodu institucije, poziv Udruženja sudaca Federacije BiH, čiji član nisam i koje na bilo koji način, nije sudjelovalo u mom izboru kako za člana tako i za predsjednika VSTV-a, čini se potpuno bespredmetnim i besmislenim'', kazao je Tegeltija.

Udruženje sudaca Federacije BiH pozvalo je Tegeltiju da podnese ostavku zbog inicijative koja se odnosi na provjere ratne prošlosti sudaca.

Iz Udruženja sudaca Federacije BiH kazali su da su zaključci usvojeni na posljednjoj sjednici VSTV-a skandalozni.

Kopirati
Drag cursor here to close