Rezultati pregleda

Svi radnici Incela otrovani teškim metalima

On pojašnjava da su nalazi pokazali da su svi radnici, koji rade na terenu, u krvi imali mnogo više teških metala, nego što je dozvoljeno.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 07. 2019. u 16:01 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svi radnici u poduzeću ''BC Metal'', a koje je smješteno u krugu Poslovne zone ''Incel'' u Banja Luci, imali su loše zdravstvene nalaze i svi su zatrovani teškim metalima, piše Srpskainfo.

Prema njihovim informacijama, Inspekcija Gradske uprave Banja Luke zbog zabrinutosti za zdravlje radnika u ovoj firmi, krajem svibnja naredila je da svi radnici ''BC Metala'' moraju na izvanredni ljekarski pregled zbog uvjeta i opisa posla kojim se bavi.

''Naređeno je da svi radnici koji rade u krugu 'Incela' idu na pregled, te je njih 29 posjetilo liječnike. Liječnički pregled je obavljen u jednoj klinici u Banja Luci, a neki nalazi su rađeni i u Beogradu. Rezultati pregleda šokirali su sve u Gradskoj upravi, ali i one koje su vidjeli nalaze'', kaže izvor Srpskainfo.

On pojašnjava da su nalazi pokazali da su svi radnici, koji rade na terenu, u krvi imali mnogo više teških metala, nego što je dozvoljeno.

''Urađeno je ukupno 29 analiza i pokazalo se da su čak 23 radnika imala loše nalaze. Šestoro koji nisu kontaminiranu su zaposleni u uredima i nisu bili u dodiru sa teškim metalima. To je firma koja se bavi recikliranjem starih akumulatora i radnici su stalno u dodiru sa teškim metalima, što se očigledno odrazilo na njihovo zdravlje. Analiza je pokazala da je njihova krv zatrovana teškim metalima kao što su olovo, cink i živa'', ističe njihov izvor.

Prema njegovim riječima zaraženost radnika je ovisila i od toga koliko tko dugo radi u toj firmi, pri čemu su mlađi radnici imali lošije nalaze.

Ime ove firme dospjelo je u javnost na početku afere ''Piralen'', zbog toga što su, kada su krenule kontrole svih poduzeća u ''Incelu'', izvezli na desetine kamiona zaražene zemlje i razbacili je po okolnim naseljima. Građani su tada posumnjali da je ova zemlja zaražena i sve su to prijavili inspekciji, koja je naredila da se to zemljište vrati u krug njihovog poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close