Istraživanje

Svaki treći student bi silovao ženu kad za to ne bi odgovarao

Vijesti / Crna Kronika | 14. 01. 2015. u 13:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svaki treći student Sveučilišta u Dakoti (SAD) silovao bi žensku osobu, ukoliko bi znao da neće imati posljedice zbog toga!?

Istraživanje, u kome su sudjelovala 73 studenta, pokazalo je zabrinjavajuće rezultate.

Na pitanje: Da li bi li prisilili ženu na seksualne odnose kad bi znali da neće biti posljedica, čak trećina je odgovorila potvrdno.

Ovi brojevi su "pali" kad su ispitivači ponovili pitanje i upotrijebili riječ "silovanje".

Ipak, ni "silovanje" nije zaustavilo 13 posto ispitanika koji su ostali pri stavu da bi to napravili kad bi se mogli izvući bez posljedica i kada za to nitko ne bi znao.

Ispitanici zaključuju da muškarci koji bi prisilili ženu na seks, ali ne i silovali, ne smatraju svoje postupke kažnjivim, javlja Srna.

Neki su "osjetili i ponos" u ideji da bi mogli da prisile neku ženu na seksualne odnose.

Također, oni koji bi spremni na silovanje imaju neprijateljski stav prema ženama, dok oni koji bi ih "samo prisilili" na seks imaju bolje odnose sa suprotnim spolom, prenosi "Cosmopoliten".

To pokazuje da postoje različiti psihički profili zlostavljača kao i načini na koje oni sami sebi opravdavaju svoje postupke.

Nakon ovog istraživanja, aktivisti za borbu protiv nasilja nad ženama zaključili su da nije dovoljno samo upozoravati žene da se ne odijevaju provokativno, da ne piju previše i da ne hodaju same.

Potrebno je, smatraju oni, obratiti veću pažnju na muškarce koji imaju nasilne sklonosti te raditi sa njima kako bi nasilje bilo zaustavljeno, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close