Samo kod nas

Svađa zbog obrađivanja zemlje: "Past će mrtva glava, zolje su spremne!"

"Past će mrtve glave čim stojevi počnu raditi.Zolje su spremne, past' će mrtva glava", priprijetio je nepoznati vozač te se udaljio s automobilom u nepoznatom pravcu.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 09. 2020. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ilustracija

Incidenti oko borbe poljoprivrednika tko će obrađivati zemljište i u kojem obujmu na području odžačke općine nastavljeni su i prošlog vikenda.

Prema službenim informacijama, prekjučer su upućene ozbiljne prijetnje 39-godišnjem I. Š. s područja Novog Sarajeva koji je u tvrtki "Poljoprivrednik" zadužen za pravne poslove.

''Pravnik je bio na njivi Begluci u Donjoj Dubici kod Odžaka kada se kraj njega zaustavio BMW koji je došao iz pravca sela Prud. Vozač mu se, kako tvrdi on, obratio ozbiljnim prijetnjama.

"Past će mrtve glave čim stojevi počnu raditi.Zolje su spremne, past' će mrtva glava", priprijetio je nepoznati vozač te se udaljio s automobilom u nepoznatom pravcu.

Radnici tvrtke koji su bili na toj parceli osjetili su strah i ugroženost upućenim prijetnjama, kazali su policijski izvori, prenosi Večernji list.

U tijeku je potraga za vozačem koji je uputio prijetnje, a o svemu je obavještena dežurna tužiteljica Županijskog tužiteljstva u Orašju koja je naredila provođenje istražnih radnji zbog sumnje kako je izvršeno kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti.

Inače, sukobi poljoprivrednika odžačke općine s tvrtkom koja trenutno obavlja sjetvene radove i lokalnim vlastima traju mjesecima, a nedavno su poljoprivrednici u sukobe počeli uvlačili i maloljetnu djecu, šaljući jednog od njih da živim štitom zaustavi traktor i na taj način onemogući obradu zemlje i sjetvu.

Kopirati
Drag cursor here to close