Detalji iz sudnice

Svađa hercegovačkog i sarajevskog klana dovela do uhićenja pljačkaša Binga?

Iako je tužitelj Feda Fejzagić rekao kako je Mugdim Omanović označen kao vođa bande, koja je pokupila skoro 170.000 KM iz 'Binga' u Hadžićima i Bugojnu, odvjetnik Muhamed Čuček negirao je da je Mugdim Omanović držao sve konce u rukama.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 12. 2017. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozilo s policijskim blinkerom, policijske uniforme i automatsko naoružanje bila su glavna obilježja Harisa Priganice, Mugdima Omanovića i Mirze Turkovića, osumnjičenih da su tijekom ove godine pljačkali tržne centre "Bingo" na području Federacije BiH. Rečeno je to tijekom rasprave na Županijskom sudu Sarajevo na kojem je ovoj trojici određen pritvor.

'Dnevni avaz' je objavio kako su Mugdim Omanović i odbjegli Saša Martinović bili članovi hercegovačke grupe, koja je pljačkala po Mostaru i Čapljini. Navodno je, tvrdi 'Avaz', došlo do sukoba s vođom te ekipe pa su se odlučili preusmjeriti na Sarajevo i tu okupiti svoju ekipu te da je Omanović iskustva stečena tijekom pljački po Hercegovini, primijenio u tek formiranoj sarajevskoj ekipi.

Iako je tužitelj Feđa Fejzagić rekao kako je Mugdim Omanović označen kao vođa bande, koja je pokupila skoro 170.000 KM iz 'Binga' u Hadžićima i Bugojnu, odvjetnik Muhamed Čuček negirao je da je Mugdim Omanović držao sve konce u rukama.

Branitelj Tarik Čingić precizirao je da se Haris Priganica sumnjiči samo za pljačku "Binga" u Hadžićima te da u njegovoj kući ništa nije pronađeno. Naglasio je da se branio šutnjom te da nema razloga da stupi u komunikaciju s Enisom Mravom i Sašom Martinovićem, koji su bili u bijegu. Slično je govorio i odvjetnik Omar Mehmedbašić, koji zastupa Mirzu Turkovića.

 

Kopirati
Drag cursor here to close