Slučaj iz Gruda

Supružnici Šimić se izjasnili da nisu krivi za ubojstvo novorođenčeta

Oboje su se, na pitanje suca za prethodno saslušanje Zorana Krtalića, izjasnili da su potpuno sposobni izjasniti se o krivici u odnosu na navode optužnice.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 01. 2019. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mile (57) i Mladenka Šimić (26) iz Dragićine kod Gruda danas su se u Kantonalnom sudu Mostar izjasnili da nisu krivi za ubojstvo svog muškog novorođenčeta.

Oboje su se, na pitanje suca za prethodno saslušanje Zorana Krtalića, izjasnili da su potpuno sposobni izjasniti se o krivici u odnosu na navode optužnice, prenosi Avaz.

Njihova obrana je ustvrdila da danas nemaju prijedloge za dokaze koji se mogu izvesti na glavnom pretresu. Predmet će biti proslijeđen Sudskom vijeću radi zakazivanja glavnog pretresa.

Mile Šimić je vraćen u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar, gdje se u pritvoru nalazi od 12. rujna, dok se njegova supruga brani sa slobode.

U optužnici je, podsjetimo, navedeno da je prvooptuženi Mile Šimić 6. rujna došao u Mostar po suprugu, koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda, i to u pratnji dvoje maloljetne djece.

Nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri ubojstva novorođenčeta, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila, kako ne bi vidjeli što će njihov otac učiniti te se s njima udaljila, dok je on sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom te je, s namjerom da ubije bebu, bacio u provaliju.

Novorođenče je, navedeno je, glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave.

''Uslijed ozljeda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženici vratili u vozilo i zajedno sa dvoje maloljetne djece, okrenuli vozilo u pravcu Mostara i preko Žovnice se uputili u Grude'',  stoji u optužnici.

Ovaj slučaj, podsjetimo, šokirao je bh. javnost, a otkriven je 12. rujna.

Inače, Šimići su, kako je i danas pročitano, roditelji troje maloljetne djece, koja su nakon ovog šokantnog slučaja smještena u 'Majčino selo' u Međugorju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close