Ubojica Nine Ivankovića

Sunita Hindić ponovno čeka rasplet situacije na Vrhovnom sudu FBiH

Dok su iz Tužitejstva HNŽ su smatrali da se radilo o ubojstvu s umišljajem, s druge strane, njena braniteljica, odvjetnica Nada Dalipagić, tvrdila je kako je riječ o ubojstvu iz nehaja.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 07. 2021. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ponovoljenog postupka u Županijskom sudu Mostar i sudske odluke kojom je Sunita Hindić (22) osuđena na tri i pol godine zatvorske kazne zbog ubojstva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića (55), iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije su, kako se doznaje, uložili žalbu na ovu presudu izrečenu 31. svibnja.

Kako je kazala Ana Rajič, glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ, žalba prema Vrhovnom sudu Federacije BiH je uložena u zakonskom roku, 29. lipnja, piše Avaz.

Žalba je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji, rekla je Rajič.

Na žalbu Tužiteljstva HNŽ odgovor će dati odvjetnica Nada Dalipagić, koja Hindić zastupa po službenoj dužnosti.

Kako je pojašnjeno, pretres pred drugostupanjskim sudom se mora održati ako je u istom kaznenom predmetu presuda već jednom bila ukinuta.

Podsjetimo, Vrhovni sud FBiH je sredinom veljače ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru, a nakon ponovljenog postupka osuđena je na istu kaznu kao lani u kolovozu.

Dok su iz Tužitejstva HNŽ su smatrali da se radilo o ubojstvu s umišljajem, s druge strane, njena braniteljica, odvjetnica Nada Dalipagić, tvrdila je kako je riječ o ubojstvu iz nehaja , što je ocijenilo i Sudsko vijeće, a na osnovu dokaza iz spisa.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubojstvo se dogodilo 4. listopada 2019. godine nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7,65.

Njoj je produžen pritvor koji najduže može trajati do veljače 2022. godine ili do nove sudske odluke.

Kopirati
Drag cursor here to close