Suđenje

Suđenje za ubojstvo u Mostaru: Bijeg plaćen prstenom

Ajdin Beganović svjedočio je kako je tog jutra stigao na posao i bio prvi na taxi stajalištu koje se nalazi na autobusnoj stanici u Jablanici. Oko 8 sati i 15 minuta na stajalište je zastao crveni automobil.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 06. 2020. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač taksi vozila koji je optuženu za ubojstvo Nine Ivankovića kobno jutro vozio iz Jablanice do Bugojna bio je svjedok Tužiteljstva HNŽ-a koje zastupa tužiteljica Tanja Marčinko u nastavku suđenja na Županijskom sudu u Mostaru.

Ajdin Beganović svjedočio je kako je tog jutra stigao na posao i bio prvi na taxi stajalištu koje se nalazi na autobusnoj stanici u Jablanici. Oko 8 sati i 15 minuta na stajalište je zastao crveni automobil.

Vožnja je dogovorena s kolegom koji se nalazio iza Ajdina, a koji je njemu prepustio vožnju poštujući kodeks taxi-vozača. Ugovorena cijena za vožnju do Bugojna bila je 70 KM.

Svjedok je optuženu prepoznao u sudnici kazavši kako je tad bila bosa s crnim šalom preko glave. Na upit postupajuće tužiteljice Marčinko jesu li razgovarali tijekom vožnje,  svjedok je kazao kako ga je zamolila da upali grijanje jer ima groznicu te da vozi nešto brže jer je imala smrtni slučaj u obitelji.

Kazao je kako ju je i upitao tko joj je umro, na što je ona odgovorila da joj je umrla majka. Zbog neugodnosti, tu su i prestali dalje razgovarati sve do dolaska u Bugojno. Sunita ga je zamolila da joj pomogne izaći do stana jer je boli noga, te kazala kako će njezin otac platiti vožnju.

Svjedok dalje navodi kako je vrata od stana otvorila starija žena koja je na upit Sunite ima li išta novca uz sebe rekla da ima 20 KM te joj ih dala. Sunita se okrenula prema taksisti Ajdinu i rekla da ima samo 20KM. On je kazao kako vožnja mora biti plaćena, na što je ona skinula prsten i tražila od njega da ga proda te tako nadomjesti iznos potreban za ugovorenu vožnju, što je i učinio, prodavši ga u lokalnoj zlatari za 65 KM.

Današnjem ročištu nazočila je i liječnica Hitne pomoći, Doma zdravlja Mostar koja je to jutro bila dežurna.  Liječnica Tatjana Kilibarda ispričala je kako su to jutro primili poziv od ženske osobe kako je jedna osoba ozlijeđena te da hitno dođu na Bunu, u Villu Ivanković. 

''Tamo smo bili za nekih desetak minuta, a pri dolasku vidjeli smo dvije tri muške osobe na ulazu u Villu, koji su nam kazali kako su vidjeli žensku osobu kako odlazi'', kazala je liječnica Kilibarda i navela kako su pričekali policiju jer na takva mjesta nije sigurno ući.

Liječnica Kilibarda kazala je i kako je osobu zatečenu u sobi našla u lokvi krvi, koja nije davala znakove života. Osoba nije imala pulsa, nije disala i proširenih zjenica. Unatoč svim znakovima da je osoba preminula, liječnica je izvršila reanimaciju te pomjerila tijelo s kreveta na pod. Dodala je kako je vidjela i pištolj na stolu pokraj kreveta.

Među današnjim svjedocima bili su i policajci PU Bugojno koji su kazali kako su dobili naredbu MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije za provjerom stana koji glasi na ime Razija Hindić te da pronađu odjeću koju je koristila optužena. Pri dolasku na adresu, vrata je otvorila Razija Hindić koju su upoznali sa naredbom nakon čega im je pokazala tražene stvari. Među izuzetim stvarima bile su crne hlače, grudnjak, pončo i bež džemper.

Iduće ročište zakazano je 9. srpnja, kada će video-linkom svjedočiti radnici iz Hrvatske koji su boravili u motelu za vrijeme ubojstva, a tužiteljstvo je najavilo i brojne vještake.

Kopirati
Drag cursor here to close