Vladislav Roslyakov

Student osumnjičen za napad na Krimu, Rusi isključuju terorizam

Napadač je identificiran kao 18-godišnji Vladislav Roslyakov, koji je bio jedan od studenata koledža.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 10. 2018. u 16:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Ubojica Vladislav Roslyakov

Osamnaest osoba je poginulo, dok je 47 ozlijeđeno u napadu na Politehničkom koledžu u Kerču. Iako je prvobitno bilo javljeno da se radi o terorističkom napadu, nakon što je identificiran napadač, objavljeno je da je u pitanju kriminalni čin.

Napadač je identificiran kao 18-godišnji Vladislav Roslyakov, koji je bio jedan od studenata koledža. Njega su snimile nadzorne kamere sa puškom u rukama, prenosi RT. 

Roslyakov je nakon napada počinio samoubojstvo.

Istražni komitet Rusije prekvalificirao je ranije krivično djelo o terorističkom napadu na Kerču u ubistvo dvije i više osobe. Komitet je priopćio da su ubijeni u napadu stradali od prostrjelnih rana.

Na vijest o tragediji u Krimu reagirao je i ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je kazao da se svi motivi i verzije zločina pažljivo ispitaju. 

Javnost će biti informisana o rezultatima eksplozije u Kerču.

''Jasno je da je to zločin. Motivi i verzije ovog zločina se pažljivo izučavaju'', rekao je Putin nakon razgovora sa egipatskim kolegom.

Ruska vojska spremna da evakuira žrtve napada na koledž na Krimu

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao je u srijedu da su četiri vojna aviona spremna da evakuiraju žrtve napada u krimskoj luci Kerč na medicinski tretman, javila je novinska agencija Interfax.

Agencija također navodi riječi Šojgua da je prostor u bolnicama na Krimu dostupan za žrtve.

Kopirati
Drag cursor here to close