Toni Bašić

Student optužen zbog poticanja na terorističke aktivnosti negirao krivicu

Državno tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Bašića u prosincu prošle godine.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 02. 2021. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Sudom Bosne i Hercegovine Toni Bašić se izjasnio da nije kriv po optužnici koja ga tereti da je tijekom 2020. godine, u više navrata, putem Interneta javno poticao na terorističke napade, antisemitizam, rasizam, nacionalizam, kao i napade na LGBT populaciju.

"Časni sude, nisam kriv", kazao je Bašić.

Na zahtjev branitelja Vlade Adamovića traženo je postavljanje branitelja po službenoj dužnosti, jer je Bašić student.

"Roditelji to plaćaju, a sad je doba korone", rekao je Adamović.

Sutkinja Enida Hadžiomerović je kazala da će Sud donijeti odluku nakon što Adamović dostavi sve dokumente, prenosi BIRN.

Državno tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Bašića u prosincu prošle godine.

Kako je ranije priopćeno iz Državnog tužiteljstva, Bašić je tijekom 2020. godine, u više navrata, putem Interneta i društvenih mreža poticao druge na izvršenje terorizma tako što je upućivao prijetnje antisemitskog sadržaja, kao i izjave i prijetnje kojima poziva na napade na rasnoj i nacionalnoj osnovi.

Bašić se optužnicom tereti kako je upućivao prijetnje pripadnicima LGBT pokreta, kao i pozivao na izvršenje terorističkih napada na zgrade na teritoriji New Yorka u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

"Optuženi se tereti da je javno putem sredstava informiranja upućivao poruke javnosti koje imaju za cilj poticanje drugih na izvršenje kaznenog djela – terorizam, čime je počinio kazneno djelo javno poticanje na terorističke aktivnosti, u svezi s kaznenim djelom terorizam Krivičnog zakona BiH", navodi se u ranijem priopćenju Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close