Zenica

Stravičan slučaj: Pas lutalica dječaku ozlijedio genitalije

Pas je dječaku nanio teške ozljede, posebno u predjelu genitalija, te mu je gotovo otkinuo spolni organ.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 10. 2018. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda u Zenici, a stradao je 14-godišnji dječak. Pas je dječaku nanio teške ozljede, posebno u predjelu genitalija, te mu je gotovo otkinuo spolni organ.

Odmah operiran

Informaciju o ovom zastrašujućem napadu potvrdili su u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je dječak, odmah nakon napada, hitno prevezen. Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, zenički liječnik odmah su operirali nesretnog 14-godišnjaka i uložili maksimalne napore da se spase dječakove genitalije, piše Avaz.

Nakon teškog operativnog zahvata, on je hospitaliziran na Odjelu za urološke bolesti, a prema riječima dežurnog liječnika Urologije, dječak je, sedam dana nakon operacije, stabilnog zdravstvenog stanja.

''Radi se o dječaku rođenom 2004. godine, a koji je hospitaliziran uslijed ujednih rana psa lutalice. On je zbrinut u našu zdravstvenu ustanovu, a nakon operativnog zahvata uspješno se oporavlja'', ističe dežurni liječnik.

Ističe da se radi o površinskim ranama te da, srećom, nema dubljih ozljeda.

''Njemu su konstatirane ozljede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini. To je odmah po prijemu izgledalo dosta teško, ali nakon intervencija ljekara i operacije, možemo kazati da su rane dosta sanirane'', pojašnjava liječnik.

Uspješan oporavak

Budući da nije bilo pouzdanih informacija je li pas koji je napao dječaka cijepljen, dječak je primio i  anti-tetanus. On se, zajedno s majkom, i dalje nalazi na Urologiji, gdje se, za sada, uspješno oporavlja.

Specifično mjesto

Kako je izjavio dežurni liječnik, s obzirom na to da se rana nalazi na specifičnom i vlažnom mjestu, bit će potrebno dosta vremena da se dječak oporavi.

''Dječak već sada mokri samostalno, ali to malo otežava zarastanje rane, koja bi trebala biti suha. Zbog svega toga, bit će potrebno vrijeme za zarastanje i potpuni oporavak'', napominje dežurni liječnik Urologije.

Kopirati
Drag cursor here to close