Požari

Stožer u Konjicu zabranio paljenje korova na otvorenom

''Za provođenje ove naredbe zadužen je MUP HNŽ-a - PU Konjic i Služba za opću upravu i inspekcije poslove Općine Konjic. Naredbe stupa na snagu danom donošenja'', stoji u priopćenju.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 03. 2021. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer Civilne zaštite Općine Konjic donio je Naredbu o zabrani paljenja vatre na otvorenom i preporuke u cilju zaštite zdravlja, priopćeno je u petak iz Općine Konjic.

Kako navode, na održanoj sjednici Stožer civilne zaštite Općine Konjic na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na području općine Konjic uzrokovana pandemijom koronavirusa i Informacija o požarima na području općine Konjic – mjere prevencije.

Zapovjednik Stožer civilne zaštite Općine Konjic Osman Ćatić uputio je apel građanima da se pridržavaju epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja svih, ali i ne pale vatru na otvorenom, sve sa ciljem preveniranja šumskih požara.

''Obavještava se stanovništvo Općine Konjic da je Stožer civilne zaštite Općine Konjic u petak donio Naredbu kojom se zabranjuje paljenje korova, drugog poljoprivrednog otpada i svih vrsta vatre na otvorenom prostoru bez prethodne pismene suglasnosti Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic. Za provođenje ove naredbe zadužen je MUP HNŽ-a - PU Konjic i Služba za opću upravu i inspekcije poslove Općine Konjic. Naredbe stupa na snagu danom donošenja'', stoji u prioćenju.

Obavještava se stanovništvo i da su usvojene preporuke kojima se preporučuje  svim pravnim i fizičkim osobama poštivanje lične i kolektivne samozaštite, a prvenstveno držanje fizičke distance, obavezno korištenje zaštitne opreme, reduciranje masovnih okupljanja (slavlja, vjerskih skupova, političkih okupljanja itd...) na otvorenom i zatvorenom prostoru te poštivanje svih drugih preporuka nadležnih ministarstva zdravlja i ustanova zdravstvene zaštite.

Ne preporučuje se organiziranje glazbe uživo i drugih proslava u ugostiteljskim objektima povodom 8. ožujka – Dana žena.

Preporučuje se zdravstvenom sektoru  poduzimanje mjera i radnji u svrhu adekvatnog odgovora za slučaj pogoršanja higijensko-epidemiološke situacije na području općine Konjic. Također, preporučuje se  svim pravnim subjektima dodatno provođenje mjera i radnji u cilju  suzbijanju širenja pandemije koronavirusa na području općine Konjic, priopćeno je Općina Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close