Terorizam

Stockholm: Najmanje četiri osobe poginule, 15 ozlijeđenih

Vijesti / Crna Kronika | 07. 04. 2017. u 20:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Stockholmu je u petak poslijepodne došlo do napada kamionom na pješake. Naime, kamion se zabio u pješake na ulici u samom središtu grada. Prema pisanju lokalnih medija, poginule su najmanje četiri osobe, a više ih je ozlijeđeno.

Na konferenciji za medije policija je kazala da se radi o terorističkom napadu. Potvrdili su da je poginulo četvero ljudi, dok ih je još 15 ozlijeđeno, od čega devet teško. Među ozlijeđenima ima i dvoje djece, a jedno od njih ima teške ozljede. Pozivaju građane da ne izlaze u centar grada.

Policija je uhvatila tri muškarca u predgrađu Stockholma. Navodno su priznali da su oni izveli napad, ali policija za sada ne otkriva detalje.

Oteti kamion se zabio u jedan tržni centar u središtu grada, a pri udaru unutar zgrade se zapalio. Iz kamiona su iskočile tri osobe koji su počeli pucati po ljudima, prenose mediji izjave očevidaca. Ubrzo nakon napada uhićene su dvije osobe, dok je policija za trećom tragala nekoliko sati i uhitila je u predgrađu Stockholma, u naselju Marsta.

Prema izvješću policije kamion je pregazio grupu ljudi ispred tržnog centra u koji se na kraju zabio, a prije toga jurio je kroz šest ulica. Napad se dogodio oko 15 sati po lokalnom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close