Akcija

'Štit 2021': Zaplijenjene cigarete na području Gacka

Vozilom je upravljao V.G. (1995.), državljanin Bosne i Hercegovine, a cigarete je krijumčario iz pravca Crne Gore.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 06. 2021. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Granična policija / U akciji 

U nastavku operativne akcije "Štit 2021" pripadnici Jedinice granične policije Trebinje 1. lišnja su u tijeku noći, u naselju Avtovac na području općine Gacko zaplijenili 6 000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na oko 30 000 maraka, otkrivene su prilikom nadzora graničnog pojasa i kontrolom vozila, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao V.G. (1995.), državljanin Bosne i Hercegovine, a cigarete je krijumčario iz pravca Crne Gore, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda", o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH.

Prema njihovim naredbama osumnjičeni V.G. je lišen slobode, a krijumčarene cigarete i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Pripadnici JGP Trebinje, prema uputama dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH, nastavljaju rad na ovom predmetu.

Iz Granične policije podsjećaju kako su u sklopu operativne akcije "Štit 2021" pripadnici JGP Trebinje u travnju i svibnju 2021. spriječili krijumčarenje 44 500 kutija cigareta bez akciznih markica, tržišne vrijednosti 222 500 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close