Željeznice FBiH

Šteta na vlaku oštećenom kod Mostara uskoro bi trebala biti poznata

Lakše su ozlijeđena dvojica strojovođa koji su nakon obavljenog liječničkog pregleda u Kantonalnoj bolnici ''Dr. Safet Mujić'' Mostar, pušteni na kućno liječenje.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 05. 2020. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visina nastale štete na lokomotivi i dva teretna vagona, koji su u nedjelju izletjeli iz tračnica kod Mostara, bit će utvrđena nakon što ih nadležne službe dovezu u Središnju radionicu Rajlovac, potvrđeno je za Bljesak.info iz Željeznica Federacije BiH.

Podsjećamo, u nedjelju rano ujutro dogodila se željeznička nesreća na pruzi između Mostara i Čapljine, gdje je uslijed odrona, tereni vlak iskočio iz tračnica.

Tada su lakše su ozlijeđena dvojica strojovođa koji su nakon obavljenog liječničkog pregleda u Kantonalnoj bolnici ''Dr. Safet Mujić'' Mostar, pušteni na kućno liječenje.

Promet na ovom dijelu pruge bit će uspostavljen nakon sanacije mjesta oštećenja u sljedeća 24 sata, rečeno je u ponedjeljak za Bljesak.info iz Službe za odnose s javnošću ŽF BiH.

Kako stoji u izvješću Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, u Policijsku postaju Čitluk je prijavljeno da se u mjestu Žitomislić čuo zvučni signal vlaka, te nakon toga jak udar.

Policija je, navode, na licu mjesta utvrdila da je teretni vlak naletio na odron kamena na 146. km pruge Čapljina-Sarajevo, te da su lokomotiva i dva vagona uslijed jačine udara iskočili sa šina. Strojovođa A.A. (1969.) i pomoćnik F.G. (1985.) su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u KB dr. Safet Mujić u Mostaru gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozlijede.

Lice mjesta je osigurano do jutarnjih sati kada je urađen očevid, stoji u izvještaju MUP-a HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close