Neovisnost

State Department traži brzu istragu napada na novinarku Oliveru Lakić

Novinari moraju biti u mogućnosti da rade neovisno i bez nepropisnog utjecaja u sigurnim uvjetima da bi se zaštitila otvorena, demokratska društva.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 05. 2018. u 11:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki State Department zahtjeva brzu i odlučnu istragu u slučaju napada na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić u Podgorici. 

"Uznemirni smo zbog napada na novinarku Oliveru Lakić. Novinari moraju biti u mogućnosti da rade neovisno i bez nepropisnog utjecaja u sigurnim uvjetima da bi se zaštitila otvorena, demokratska društva. Pratimo stanje u vezi s tim kaznenim djelom i zahtijevamo brzu i odlučnu istragu da bi se odgovorni priveli pravdi", priopćio je za Glas Amerike State Department. 

Napad na novinarku Lakić dogodio se u utorak navečer ispred ulaza zgrade u kojoj novinarka stanuje, na istom mjestu gdje je prije šest godina pretučena. 

U povodu napada više stotina NVO aktivista, novinara i građana okupilo se u srijedu ispred Vlade Crne Gore, u znak prosvjeda, a napad su osudili i mnogobrojni crnogorski dužnosnici, među kojima i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, prenose beogradski mediji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close