Ovaj su ga put snimili!

Stanari ogorčeni na vandala koji im je ponovno uništio pročelja zgrada

Stanari ogorčeni na vandala koji je pod okriljem noći bojom uništio pročelja njihovih zgrada.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 08. 2018. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suočeni s vandalizmom pojedinaca koji direktno uništavaju njihovu imovinu, pojedini stanari zgrada naselja Rudnik u Mostaru javno su odlučili skrenuti pažnju na ovakve pojave koje u budućnosti namjeravaju spriječiti.

Neodgovorni pojedinac je na više mjesta, ispred ulaza i pored prolaza na nekoliko zgrada u ulici Blajburških žrtava sprejem pisao po fasadi i uništio je.

Foto: Snimio čitatelj / Stanari ogorčeni na vandala
Foto: Snimio čitatelj / Nakon što je uništio jednu fasadu, ''majstor'' je prešao na drugu.

Najviše zahvaljujući samoorganiziranju i trudu samih stanara, zgrade i kvartovi u kojima žive ostaju i ostat će sačuvani od smeća i uništavanja. Takvih kvartova u Mostaru nema puno. Grad, s obzirom na sve probleme s kojima živi, donekle ostaje u funkciji urbane sredini, zahvaljujući samim stanarima.

Foto: Snimio čitatelj / Dio uništenih pročelja
Foto: Snimio čitatelj / Ovo je već drugi put da će stanari grafite morati uklanjati sa svojih zgrada

''Ipak, koliko se god mi trudimo da taj svoj okoliš oko zgrada držimo urednim, svakodnevno se susrećemo sa neodgojenim pojedincima, koji nam na ovakav način pljuju u lice'', ogorčeno nam je rekao jedan od stanara.

Kaže kako ovo nije prvi put da im upravo ovaj isti grafit uništava fasade zgrada. ''Prije tri godine smo  isti ''potpis'' uklanjali sa par mjesta i evo ga opet nakon toliko vremena da nam zagorčava život'', ljuto nam priča ovaj stanar.

Nije ovo jedini problem s kojima se susreću u stvaranju, za život prihvatljivoga kvarta, ali naš sugovornik ističe, ovo je problem s kojima se oni kao pojedinci ne mogu nositi bez pomoći policije i šire zajednice.

Kopirati
Drag cursor here to close