Orkanska bura

Stabilizira se situacija u Trebinju; šteta procijenjena na više milijuna KM

Jedan Trebinjac pao je s kuće sanirajući štetu na vlastitom objektu.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 02. 2019. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sitacija u Trebinju danas nije alarmantna, a protekla noć je bila relativno mirna, nakon olujnog vjetra koji je prije dva dana zahvatio šire područje tog grada. 

''Od jutros su počeli da pristižu novi pozivi za saniranje štete, koju su izazvali olujno nevrijeme i udari vjetra'', rekao je Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Trebinja i zapovjednik Stožera za izvanredne situacije Grada Trebinja, dodajući da je sva raspoloživa operativa gradske uprave i javnih poduzeća na terenu. 

Pozvao je građane da i dalje iz svojih domova ne kreću bez prijeke potrebe, a očekuje se da jaki udari vjetra oslabe do podneva. Trenutno puše vjetar brzine do 30 kilometara na sat, dok je u noći između petka i subote dostizao i 92 kilomentra na sat. 

Ćurić je podsjetio da je jučer evidentiran slučaj da je jedan Trebinjac pao sa krova, prilikom saniranja štete od nevremena. 

''Naša poruka je da građani, na čijim je objektima pričinjena šteta, pričekaju, jer ćemo danas i sutra nastaviti sanirati posljedice nevremena. Sljedećih dana će doći povjerenstvo da sagleda stanje u vezi sa eventualnom financijskom nadoknadom'', kazao je Ćurić. 

Grad Trebinje će, kaže, u zavisnosti od iznosa štete financijski pomoći, kako bi posljedice nastale štete bile lakše otklonjene. 

Procjena je da je ukupni iznos štete nekoliko milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close