Niski prelet

Srušio se vojni avion u Srbiji, poginula dva pilota

Vijesti / Crna Kronika | 07. 04. 2017. u 09:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vojni avion ''Galeb 4'' Vojske Srbije srušio se u petak ujutro na području sela Slatina kod Šapca, a oba pilota su poginula, javlja B92.

Kako prenosi Beta, avion se srušio oko 10.30 sati u blizini pomoćnih objekata jednog domaćinstva, a ozlijeđenih na zemlji nije bilo.

U selu su trenutno tri ekipe Hitne pomoći, a policija osigurava teren. Očevici su rekli da je avion nisko preletio preko sela Varna. Kako navodi "Blic", radi se o avionu za obuku pilota. 

"Školsko-borbeni avion 'Super galeb G-4', dvosjed, Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Vojske Srbije, srušio se danas oko 10:30 sati u rejonu sela Slatina, općina Ub, tijekom izvođenja redovne letačke obuke", priopćeno je iz ministarstva obrane Srbije.

Poginuli su potpukovnik Nenad Ćulibrk iz Zapovjedništva Ratnog zrakoplovstva i PZO i kapetan Dejan Pandurović iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. zrakoplovne brigade.

Kako saznaje 'Blic', Galeb 4 koji je pao kod Šapca, poletio je sa vojnog aerodroma Batajnica gdje mu je i baza. Prema najnovijim informacijama, u nesreći su oba pilota poginula. Ovo je drugi udes G-4. Prvi udes dogodio se 2008. k?d? je poginuo pilot Ištv?n K?n?s.

Ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana Vojske Srbije trenutno raspolaže sa 22 aviona G-4, od čega je jedan u varijanti tegljača meta N-62T, jedan prototip verzije G-4M, a dva 'Super Galeba' su razoružana, navodi portal Tango six.

Kopirati
Drag cursor here to close