'Srebreničke osice spremne za napad'

Srebrenica: Na Facebooku objavio sliku djevojčica s oružjem, pa mu 'pokucala' policija

Pretresi u Srebrenici nakon prijetnji i objavljivanja fotografije na Facebooku
Vijesti / Crna Kronika | 29. 07. 2020. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrše se pretresi na području Srebrenice, zbog prijetnji i objavljivanja maloljetnica s oružjem na društvenoj mreži Facebook.

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Policijske stanice Srebrenica izvršili su jučer na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici na području općine Srebrenica pretres na dvije lokacije koje koristi osoba inicijala S. N., u cilju pronalaska nelegalnog oružja i streljiva.

"Naime, ova osoba je 13. srpnja 2020. godine na svom Facebook profilu objavio nekoliko fotografija dvije djevojčice koje na ramenima drže minsko-eksplozivna sredstva 'zolje' ili 'ose', uz komentar: 'Srebreničke osice spremne za napad'. Dana 22. srpnja 2020. godine je na istom Facebook profilu napisao objavu: 'Neka započnu novu utakmicu. Pa opstati ili nestati. Oni drugačije i ne znaju osim da provociraju i nejač ubijaju'", navode iz MUP-a RS.

Kako dodaju u priopćenju, u obiteljskoj kući S. N. policijski službenici su prilikom pretresa pronašli pištolj 'Glok 19' i dvije ispaljene zolje.

O cijelom događaju obaviješten je dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, te će protiv ove osobe biti podnesen izvještaj za kazneno djelo 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

Kopirati
Drag cursor here to close