Obećali posao pa....

Splićani mamili djevojke u Njemačku pa ih natjerali na prostituciju

Tri osobe u dobi od 37, 35 i 42 godina optužene su zbog prostitucije, a optužnicu je protiv njih podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 05. 2018. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri osobe u dobi od 37, 35 i 42 godina optužene su zbog prostitucije, a optužnicu je protiv njih podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Tereti ih se da su od studenog 2016. do 14. siječnja 2018. iskoristili težak položaj odnosno teške životne okolnosti i emocionalnu nestabilnost četiri djevojke, kojima su obećali posao u Njemačkoj, pišu Vijesti.hr.

Organizirali su im prijevoz i smještaj u Njemačkoj, a kada su djevojke stigle tamo, obmanuli su ih. Naime, prije polaska u Njemačku, djevojke su s njima dogovorile uvjete pod kojima su trebale pružati seksualne usluge te kako će dijeliti novac.

No kada su došle u Njemačku, optuženici su im nametnuli svoje uvjete rada te su ih seksualno i financijski iskorištavali. Klijente nisu nalazile djevojke već optuženici preko oglasa na neutvrđenim internetskim stranicama.

U tim oglasima bio je naveden kontakt optuženika, a nakon što bi se klijeti javili, optuženici su s njima dogovarali vrijeme, mjesto i cijenu pružanja seksualnih usluga.

Prema tim uputama, djevojke koje su pružale seksualne usluge naplaćivale su dogovorene novčane iznose, a troje optuženika svaki dan od djevojaka je uzimalo najmanje pola zarađenog iznosa.

Ako optuženici nisu bili nazočni, novac im je slan poštom na određenu adresu, a tužiteljstvo tvrdi da su tako “zaradili” 730.000 kuna.

Tužiteljstvo je u optužnici tražilo da se prvooptuženom produži istražni zatvor, a izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Splitu prijedlog tužiteljstva je prihvatilo.

Kopirati
Drag cursor here to close