Vijećnik

SNSD-ovci upleteni u krijumčarenje migranata?

Glasnogovornik Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar je potvrdio da su u noći između srijede i četvrtka uhitili tri osobe, a za još jednom se traga.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 09. 2019. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri osobe uhićene su, a za četvrtom se traga zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem migranta preko graničnog prijelaza Šepak kod Zvornika, otkriva Srpskainfo, prenosi Oslobođenje. Prema saznanjima ovog portala, neki od uhapšenih se mogu dovesti u vezu sa vladajućom strankom i funkcionerima u Zvorniku.

U ovoj akciji oduzet je i automobil ''škoda oktavia'' vijećnika SNSD u ovoj općini Dragana Tejića.

Jedan pobjegao

Glasnogovornik Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar je potvrdio da su u noći između srijede i četvrtka uhitili tri osobe, a za još jednom se traga.

''Ove osobe su uhićene prilikom operativno-taktičkih radnji koji su izveli pripadnici Policijske stanice Kozluk. Poslije kriminalistčke obrade oni su pušteni na slobodu, a o svemu je obaviješten i dežurni tužitelj. Za sada se traga za još jednom osobom koja je tu večer izbjegla uhićenje'', pojasnio je Bobar.

Izvor Srpskainfo uključen u istragu otkrio je kako su ova trojica muškaraca pala u policijsku mrežu. Oni se sumnjiče za kazneno djelo krijumčarenje ljudi.

''Radom na terenu policijski inspektori su došli do informacije da se migranti krijumčare preko graničnog prelaza Šepak, zbog čega je pokrenuta detaljana istraga. Tijekom ove akcije, policija je odlučila da postavi zasjedu u blizini mjesta gde su sumnjali da se prebacuju migranti'', pojasnio je izvor.

Zasjeda

On je dodao da policiji nije trebalo dugo da uhite osumnjičene, koji su upali u njihovu zamku.

''U četvrtak par minuta iza ponoći policija je dočekala da u njihovu zamku ulete osumnjičeni. Inspektori su ubrzo primjetili tri automobila koja su se tu parkirala i zatim je uslijedila akcija uhićenja. Tom prilikom priveli su trojicu osumnjičenih, a četvrti je uspio pobjeći'', kaže izvor Srpskainfo.

On dodaje da i uhićenje nije prošlo bez problema, jer je jedan od osumnjičenih odbio postupiti po naređenju policije, zbog čega će protiv njega biti podnesen izvještaj i zbog kaznenog djela ometanja službene osobe pri vršenju službenih radnji.

''Svi zatečeni su uhićeni, a tom prilikom policija je oduzela i automobile u kojima su bili. Oduzeti su ''kia'', ''seat'' i bijela ''škoda oktavia''. Ovaj zadnji automobil registriran je upravo na odbornika Tejića, ali za sada nije poznato otkud kod ovih osoba to vozila'', pojasnio je spomenuti izvor.

Akcije SIPA-e

Također, u ovoj akciji utvrđeno je da su na jednom vozilu bile lažne registarske tablice, pa bi neko od privedenih mogao odgovarati i za njihovu krađu.

''Dalji koraci u ovom slučaju su na Tužiteljstvu. Točno je da ovom prilikom nisu zatečeni migranti na licu mjesta, ali se skoro sa sigurnošću može tvrditi zbog čega su oni bili tu. Pripadnici Policijske uprave Zvornik će i u daljem periodu nastaviti borbu na sprječavanju krijumčarenja migranata'', istaknuo je sagovornik Srpskainfo.

Na području BiH tijekom proteklih mjeseci bilo je više akcija usmjerenih na borbu protiv krijumčarenja migranata. Većinu akcija izvela je SIPA pa nalogu Tužiteljstva BiH i do sada je više osoba uhićeno.

Pripadnici MUP Republike Srpske su također uhitili veći broj osoba zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close