Saslušanje novih svjedoka

Slučaj "Memić": Tužiteljstvo BiH tražit će još dva mjeseca pritvora za Dupovca i Mutapa

Jednomjesečni pritvor im istječe 1. ožujka, a nedavno je odbijena žalba odvjetnika da se brane sa slobode.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 02. 2021. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine predložit će Sudu BiH da se Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji su osumnjičeni za organizirani kriminal i pomoć počinitelju nakon krivičnog djela u slučaju "Dženan Memić", produži pritvor još za dva mjeseca.

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za prometne nesreće MUP-a ŽS, uhitila je SIPA prije 20 dana po naredbi Tužiteljstva BiH.

Jednomjesečni pritvor im istječe 1. ožujka, a nedavno je odbijena žalba odvjetnika da se brane sa slobode.

Tri osobe

Zbog same istrage i saslušanja novih svjedoka, Tužiteljstvo BiH, kako neslužbeno saznaje "Avaz", tražit će produženje pritvora.

Podsjećamo, Mutapu i Dupovcu pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze. Osim toga, državni tužitelj je naglasio i da postoji opasnost od narušavanja javnog reda i mira ako se osumnjičenima ne odredi pritvor.

Tužiteljstvo BiH najavilo je proširenje istrage na tri osobe i prema informacijama "Avaza", postupajući tužitelj saslušao je veći broj svjedoka u ovom predmetu.

Pogotovo je ključan zaštićeni svjedok Tužiteljstva BiH koji bi mogao otkriti ključne informacije.

Na taj način bi se okončala pravosudno-policijska farsa koja traje već pet godina u ovom predmetu i za koju se sumnja da su u nju umiješani i pojedini županijski i državni tužitelji.

Ovaj zaštićeni svjedok, koji je bio na mjestu događaja u Velikoj aleji na Ilidži kobne noći, kako stvari stoje, itekako će pomoći Tužiteljstvu da riješi ovaj slučaj.

Njegov iskaz već je, tvrde naši izvori, potkrijepio mnoge sumnje.

Novi dokazi

Na osnovu iskaza ovog svjedoka, Tužiteljstvo je počelo saslušavati nove svjedoke. Osim toga, Tužiteljstvo BiH ima još jednog svjedoka koji je dobio status zaštićenog i on je direktni svjedok što se događalo kobne noćni.

Zbog toga se i traži dodatno vrijeme, kako bi tužitelji na miru mogli saslušati sve svjedoke i pregledati nove dokaze.

Kopirati
Drag cursor here to close