Odluka suda

Slučaj "Memić": Sud BiH odbio žalbu Tužiteljstva, Mutap i ostali brane se sa slobode

Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu tako ostaje na snazi kućni pritvor, dok su ostali obavezni da se javljaju policiji.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 07. 2021. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelacijsko vijeće Suda BiH odbilo je žalbu Tužiteljstva BiH da se optuženima u predmetu "Zijad Mutap" produži pritvor, saznaje portal "Avaza".

Sud BiH je, podsjećamo, prije dva tjedna optužene pustio da se brane sa slobode, ali se Tužiteljstvo BiH žalilo na ovu odluku.

Odbijena i žalba odvjetnika

Saznajemo da je odbijena i žalba odvjetnika, koji su tražili da se Alisi Mutap, njenom ocu Zijadu, policajcima Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću, uposleniku hotela "Crystal" ukinu i mjere zabrane.

Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu tako ostaje na snazi kućni pritvor, dok su ostali obavezni da se javljaju policiji. Odlukom Suda, zabranjeno im je sastajanje s određenim osoba i svjedocima, kao i međusobna komunikacija.

Optuženi se terete da su u periodu od 8. veljače 2016. godine pa nadalje pristupili grupi za organizirani kriminal, formiranoj od Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je mladić Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. veljače 2016. godine u ilidžanskoj Velikoj Aleji, uslijed kojih je 15. veljače preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

Dostavljali fingirane dokaze

Ova petorka predvođena Zijadom Mutapom, optužena je da je neovlašteno i bez naredbe nadležnog suda, izuzimala dokaze u vidu snimaka videonadzora, fingirala i podmetala dokaze koji to stvarno nisu.

''Navodili su službene djelatnike MUP-a KS na donošenje i potpisivanje akata koji ne odgovaraju utvrđenom činjeničnom stanju, dostavljali fingirane dokaze na vještačenja prikazujući ih kao stvarne te na taj način ometali i usmjeravali istragu u pogrešnom smjeru'', navodi se.

 

Kopirati
Drag cursor here to close